Sörnäistenniemeltä Suvilahteen

Tämä artikkeli oli alun perin julkaistu 15.7.2016 kahden kuvan vertailulla. Nyt syksyllä 2017 maisema on muuttunut hurjasti, joten otetaan tämä näkymä uuteen vertailuun.


Kuvissa on Sörnäistenniemen ja Suvilahden välinen alue, jossa sijaitsee väliaikaisia katuja ja kevyen liikenteen väylä. Alla kuvissa tilanne joulukuussa 2015 ja keväällä 2017.

Antaraksenkadulta Suvilahden suuntaan 19.12.2Antareksenkatu Leonkatu Kalasatama Sörnäistenniemi
Antaraksenkadulta Suvilahden suuntaan 19.12.2015. Väliaikainen kevyenliikenteen väylä kulki Itäväylän kiertotien vieressä.
kalasatama-kuvavertailu-jk20170329-3753
29.3.2017 – Keväällä 2017 REDIn työmaan kontit siirtyivät Suvilahteen johtavan kevyen liikenteen väylän vierelle.

Keväällä 2017 REDIn ja Kalasataman terveysaseman rakentaminen oli siinä vaiheessa, että työmaakonttien tuli siirtyä niiden lähistöltä jonnekin muualle. Niinpä työmaakontit ilmestyivät Kalasatamanpuiston 2. vaiheen ja REDIn väliin.

Kalasatama Antareksenkatu REDI Suvilahti 30.9.2017
30.9.2017 – Itäväylän väliaikainen kiertotie on purettu ja tilalla on REDIltä Antareksenkadun suuntaan kulkeva väliaikainen väylä.

Syyskuussa 2017 tapahtui suuria muutoksia, joiden myötä reitti Sörnäistenniemeltä Kalasataman metroasemalle helpottui: Itäväylän kiertotie purettiin ja tietä metroasemalle suoristettiin.

Samalla on menty ojasta allikkoon ainakin kävelijöiden näkökulmasta. Nyt kevyen liikenteen väylä metroasemalle on suurilta osin mutkittelevaa hiekkatietä, jota siirrellään työmaan vaiheiden mukaisesti. Lisäksi siinä joutuu seisomaan Leonkadun ja Hermannin rantatien risteyksessä olevissa autoilijoita suosivissa liikennevaloissa. Meluisa työmaa on siirtynyt kävelyreitin ympärille, kun aiemmin kävelyreitti kulki työmaan kiertäen.

Onneksi kaikki tämä on väliaikaista ja kevyen liikenteen väylää parannellaan seuraavaksi Itäväylälle ja jossain vaiheessa myös Leonkatu suoristuu REDIlle niin ettei se enää kurvaa Antareksenkadun edestä.

Alla kuva Kalasatamanpuiston suunnitelmasta. Olen merkinnyt kuvauspaikan punaisella ympyrällä ja kuvaussuunta on kartassa vasempaan laitaan. Puisto toteutetaan vaiheittain (lisätietoa). Kalasatamanpuiston 1. ja 2. rakennusvaiheet ovat ymmärtääkseni valmiita ja avajaisia vietettiin 7.9.2017.

kalasatamanpuisto-antaraksenkatu-suunnitelma
http://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginhallitus/Suomi/Paatostiedote/2014/Kanslia_2014-12-08_Khs_44_Pt/823A84D9-EC52-4C1E-A4BD-AD519DA7375E/Liite.pdf

Seuraavien vaiheiden aikataulusta en valitettavasti löydä tietoa. Kuvittelisin, että REDIn rakentamisen täytyy valmistua ja työmaakonttien poistua ennen kuin Leonkatu suoristuu ja Kalasatamanpuiston rakentamista voidaan jatkaa.

Lue Helsingin kaupunkin päätökset Kalasatamanpuistosta ja Englantilaisaukiosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s