Hermannin rantatie avautuu syyskuun alussa

REDIn työmaan uutiset kertovat, että samalla kun autoliikenne palautetaan Itäväylälle, avautuu myös Verkkosaaren länsipuolella kulkeva Hermannin rantatie perjantaina 1.9.2017 klo 21. Kalasataman keskuksen muutkin tiet ovat rakenteilla ja REDIn ympärillä maisema muuttuu lähes päivittäin.

1.9.2017 klo 21.00 alkaen keskustasta sekä Pasilasta itään kulkeva autoliikenne palautuvat suoristetulle Itäväylälle ja Hermannin rantatie avautuu liikenteelle.

Junatiellä ja Hermannin rantatiellä väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat voimassa sen mukaan, miten alueen katuverkosto ja muut rakennushankkeet valmistuvat – ne eivät ole sidoksissa yksin REDIn työmaan vaiheisiin ja niitä koskevista muutoksista tiedotetaan yhdessä Helsingin Kaupungin kanssa.

Lähde: SRV: REDIn työmaa – muutokset liikenteessä

Alla pari piirustusta tilanteesta. Kuvat voi klikata suuremmiksi. Vasemmalla SRV:n kuva liikennejärjestelyistä 1.9. alkaen. Oikealla Hermannin rantatien piirustukset Helsingin kaupungin päätöksistä.

Hermannin rantatien avautumisen myötä liikenne pohjoisesta keskustaan helpottuu. Tie tulee palvelemaan myös keväällä 2018 avautuvaa Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskusta.

Hermannin rantatie REDIn ja Kalasataman metroaseman suuntaan 7.8.2017
Hermannin rantatie REDIn ja Kalasataman metroaseman suuntaan 7.8.2017. Kuvassa vasemmalla näkyy Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus, joka aukeaa keväällä 2018. Sen takana kohoaa Majakka, yksi REDIn kahdeksasta tornitalosta.
Keskeneräinen Hermannin rantatie pohjoisen suuntaan Kalasatamassa Verkkosaaressa 19.8.2017
Keskeneräinen Hermannin rantatie pohjoisen suuntaan 19.8.2017.
Hermannin rantatie Kalasataman metroasemalta kauppakeskus REDIn vierestä
Hermannin rantatie kulkee pohjoiseen kauppakeskus REDIn vierestä. Kuva otettu Kalasataman metroasemalta 22.8.2017.

Kalasataman keskuksen kaduista voi tarkastella päätöksiä ja piirustuksia. Myös Kalasataman Verkkosaaren pohjoisosan alustava liikennesuunnitelma on kiinnostavaa katsottavaa.

Kalasataman Capellan puistotien pohjoispuolen kortteleiden liikennesuunnitelma
Kalasataman Capellan puistotien pohjoispuolen kortteleiden liikennesuunnitelma. Lähde: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkisuunnittelulautakunta/Suomi/Esitys/2014/Ksv_2014-06-10_Kslk_18_El/332812AB-CA76-47D7-AC78-065DBAE832EE/Liite.pdf
Kalasataman Verkkosaaren pohjoisosan alustava liikennesuunnitelma
Kalasataman Verkkosaaren pohjoisosan alustava liikennesuunnitelma. Lähde: https://dev.hel.fi/paatokset/media/att/73/73228410ae0fdc36c65c02a8dedbdd21ba42dfbd.pdf

Katso lisää artikkeleita aiheesta Verkkosaari.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s