Sideways 2017 vinkit

Sideways-festivaali tapahtuu Kalasatamassa Teurastamon alueella 9. ja 10. kesäkuuta. Sideways järjestetään kolmatta kertaa ja se on ottanut paikkansa Helsingin ”hipstereimpänä” festivaalina nyt, kun Flow-festivaali on kasvanut (liian?) isoksi.

Ensin pari vinkkiä, jos olet tulossa Sidewaysiin

Festarialueelle kannattaa luonnollisesti tulla julkisilla. Sörnäisten ja Kalasataman metroasemilta on molemmilta kävelymatka. Teurastamon edessä on yksi kaupunkipyöräasema ja toinen parin korttelin päässä, jos ne nyt edes pysyvät toiminnassa.

Viime vuonna (kuvia yllä) kova sade koetteli Sidewaysia ja monia keikkoja jouduttiin siirtämään tai perumaan. Toivottavasti tänä vuonna sujuu paremmin, mutta kaikinlaisille häiriöille Sideways on kyllä hieman altis. Alue on pieni ja illan tullen syntyy tungosta. Vessa-alueita on kartan mukaan vain kaksi ja niiden välillä siirtyminen on hankalaa, kun käytävä on Alley Stagen vierestä ahdas. Suurimpien päälavan konserttien aikana vessoihin ja juoma- ja ruokapisteisiin joutuu todennäköisesti jonottamaan kauan.

Jos lavat ovat samanlaiset kuin viime vuonna, niin Sideways Stage on päälava ja Park Stage on toiseksi suurin. Plaza ja Alley Stage ovat pienemmät ulkoilmalavat. Tosin artistien perusteella Plaza vaikuttaa tänä vuonna suuremmalta, ehkä jopa suuremmalta kuin Park Stage. Warehouse ja Kellohallin lihadisco ovat sisälavat, jotka käyvät helposti ahtaiksi. Jälkimmäisen artistit ovat tarkoituksella akustisia/hiljaisempia, joten jos et mahdu sisälle, ei musiikkia kuule.

Festarialueen kartta löytyy Sidewaysin sivuilta täältä. Aikataulusta tein itselleni helpommin luettavan version Google sheetsiin. 🙂

spreadsheet-sideways-2017

Odotetuimmat artistit

Arvostan festarikeikoissa hyvää lavakarismaa, hienoa audiovisuaalista showta ja artistin harvinaisuutta Suomen maalla. Siksi tämä lista sopinee hyvänä vinkkinä muillekin, vaikka se on tietysti myös hieman subjektiivinen.

1. Röyksopp – lauantai klo 23

Ylivoimaisesti eniten odotan norjalaista elektonisen musiikin duoa Röyksoppia, jonka laulajana keikalla esiintyy Jonna Lee. Keikka tulee olemaan kaunis audiovisuaalinen show, jossa pääosassa ovat kirkkaat valot ja kauniit melodiat. Tätä ei kannata missata!

2. DJ Shadow – perjantai klo 23

DJ Shadow käyttää paljon sämplejä ja miksaa biisejä yhteen. Tästä syystä jokainen keikka on erilainen ja tutuistakin biiseistä saatetaan kuulla remix-versioita. Hieno valoshow täydentää tunnelmaa.

3. The Radio Dept. – lauantai klo 18

The Radio Dept. soittaa jo aiemmin illalla ja musiikiltaan se sopiikin soittopaikalleen hyvin. Aurinko paistaa Teurastamon rakennusten yllä ja fiilis on mainio. Vielä ei revitellä täysillä.

4. Chelsea Wolfe – lauantai klo 22

Chelsea Wolfe esittää festarin synkintä musiikkia. Kaunista laulua säestää matalat särökitaravallit, jotka luovat kauniin, melakolisen tunnelman. Jos tämä on sinulle liian hidasta, niin samaan aikaan Plaza-lavalla Disco Ensemble pitää tahdin yllä.

5. Editors – perjantai klo 21:15

Editors on levyllä hyvä, mutta livekeikkaan suhtaudun varauksella. Jos saundit ovat hyvät ja bändillä on hyvä fiilis, voi keikasta toki tulla loistava.

6. Litku Klemetti & Tuntematon numero – perjantai klo 18:30

Jos et ole vielä nähnyt Litkua, niin aika olisi jo! Hyväntuulista seitkytlukulaista iskelmäprogerokkia.

7. Huoratron – perjantai klo 22

Huoratron on aina hyvä. Biisit sulautuvat yhteen ilman taukoja ja droppia tulee tasaiseen tahtiin. Yleisö on aina mukana.

Toki siellä on paljon muitakin hyviä esiintyjiä, katso tarkemmin Sidewaysin sivuilta.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s