Abstraktia valokuvaa Kalasatamasta

Tässä blogissa esiintyvät valokuvat ovat hyvin usein dokumentaarisia valokuvia. Niiden tarkoitus on esittää kuvan kohde mahdollisimman selkeästi kaikkine yksityiskohtineen ja tallentaa se tulevaisuutta varten. Tarkoitus ei ole, että katsojalle jäisi kuvista kysymyksiä. Tarkoitus on tarjota vastauksia.

Dokumentoivalle valokuvalle on paikkansa ja niiden arvo on ollut mittaamaton kautta historian. Usein dokumentoinnissa jää kuitenkin vähemmän sijaa luovuudelle: kuva on rajattu kohteen ympärille ja sommittelu on tavanomainen. Voisi sanoa, että dokumentoiva valokuvaus on hieman mekaanista, insinöörien touhua, eikä siinä ole mitään taiteellista.

Joka viikkoinen dokumentointi alkaa oikeastaan käymään hieman tylsäksi. Nyt kesän tullen sitä halajaa hieman hullutella! Ja tehdä jotain spontaania ja luovaa!

Siksi julkaisen blogissa nyt sarjan valokuvia, joiden tarkoitus on esittää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Kenties otan tällaisia enemmänkin, jos vastaanotto on hyvä. Jätä kommenttisi alle tai tykkää Kalasatama365:stä Facebookissa.

Kaikki kuvat on otettu Kalasatamassa keväällä 2017. Löydätkö kuvista tuttuja paikkoja?

Toivottavasti pidit!
Katso myös muita Valokuvia-kategorian artikkeleita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s