Popup-ravintola Aan Tafel with Maannos

Kalasatamassa vanhassa sosiaalirakennuksessa (Parrulaituri 2) toimiva popup-ravintola Aan Tafel with Maannos on auki enää tämän viikon.  Nyt viimeistään kannattaa käydä juomassa ravintolan baarin/loungen puolella lasillinen viiniä ja maistamassa erinomaista Helsingin meijeriliikkeen Jätkäsaari-juustoa.

Ravintolapuolelle pääsee syömään enää peruutuspaikoilla. Sellaisen minäkin onnistuin saamaan viime viikonloppuna. Ruoka oli mielettömän hyvää ja pidän myös paikan välittömästä tunnelmasta.

Ravintolasta kannattaa lukea Nytin tekemä juttu, joka kertoo asiasta paljon laajemmin. Kalasatamassa blogia pitävä Piapas mainitsi myös ravintolasta eräässä artikkelissaan.

Aan Tafel with Maannosaan-tafel-with-maannos-dsc_0979aan-tafel-with-maannos-dsc_0972

Entä mikä on rakennuksen kohtalo?

Popup-ravintola on siis lopettamassa ja samassa rakennuksessa sijaitseva Pyöräpaja on myös muuttamassa pois (Facebook-postaus asiasta). Minä en tiedä, mitä rakennukselle tapahtuu, mutta Nytin artikkelissakin sanottiin, että se puretaan.

Sitä en sitten ymmärrä, että miksi kaavaselostuksessa sanotaan seuraavaa:

Tontilla 10588/1 sijaitsee nykyisin Helsingin Sataman käytössä oleva kolmikerroksinen sosiaalirakennus, joka on hyväkuntoinen ja soveltuu hyvin erilaisten käyttäjäryhmien tarpeisiin. Tarkoituksena on muodostaa rakennuksesta osa Kalasatamanpuiston toiminnallista kokonaisuutta. Rakennus on tarkoitus siirtää palveluyhtiön hallintaan ja alueen asukkaiden käyttöön. Tontilla 10588/1 on rakennusoikeutta nykyisen rakennuksen 3-kerroksisen osan pinta-alan verran 1 500 k-m2 . Rakennuksen kolmikerroksinen osa on suojeltu asemakaavassa sr-2-merkinnällä.

En tiedä, ehkä rakennus vain tyhjennetään huoltotöiden vuoksi. Minusta näyttää vahvasti siltä, että rakennus tulee tönöttämään uuden leikkipuiston vieressä jatkossakin. Ja olisihan se vähän hölmöä rakentaa ensin komea leikkipuisto ja sitten moukaroida rakennus maan tasalle sen vierestä.

Huom! Katso kuvien alta muokattu teksti, lisätietoa rakennuksen purkamisesta.

kalasatama-sosiaalirakennus-leikkipuisto-jk20161002-2621

kalasatama-parrulaituri-kaava
Kuvan lähde: http://kartta.hel.fi/kaavaselostus/ak11780_selostus.pdf

Muokattu:

Kuten Pekka ystävällisesti kertoi tuolla alla kommentissa, niin rakennus paljastui niin huonokuntoiseksi, että se täytyy purkaa. Pekan mainitseman asukasillan materiaalit ovat ilmeisesti täällä: Kalasataman asukasillan 18.5.2016 materiaalit. Täytyy tutustua niihin tarkemmin.

2 Comments Lisää omasi

 1. Pekka Kuisma sanoo:

  Keväällä kaupungin järjestämässä Kalasataman asukasillassa ollut kaupungin rakennusviraston edustaja kertoi, että kyseinen rakennus piti säilyttää mutta tarkemmissa selvityksissä oli selvinnyt että rakennus on niin huonossa kunnossa että peruskorjaaminenkaan ei kannata. Käytännössä se on siis niin pahasti homeessa ja kärsii pahoista sisäilmaongelmista, että parempi purkaa pois ja rakentaa uusi tilalle.

  Uutta Helsinkiä sivuilta löytyy varmaan sen illan materiaali jossa tuota asia oli käsitelty. Näin ainakin lupasivat laittaa

  Liked by 1 henkilö

  1. Joni Kantonen sanoo:

   Ahaa, kiitos tiedosta!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s