Sompasaaren rakentaminen on alkanut

Kesällä 2016 Sompasaaressa näytti vielä autiolta, tasaiselta ja karulta, mutta nyt Sompasaari on pelkkää sorakasaa, kaivinkonetta ja muutamia rakennelmien alkuja.

Sompasaari Kalasatama rakentaminen työmaa rakennustyömaa
Sompasaaren rakentaminen on alkanut, kuva 13.10.2016.

Sompasaari oli aikoinaan korkea kallioinen saari, joka oli muodoltaan lähes pyöreä. Saari tasoitettiin Sompasaaren satama-alueen laajennuksen yhteydessä 1960-luvulla. Alueelle tullaan suunnittelemaan asuinalue noin 3 000 uudelle asukkaalle. Esirakentaminen käynnistyi 2015 ja asuntorakentaminen käynnistyy loppuvuonna 2016.

Lähde: uuttahelsinkia.fi

Sompasaari Kalasatama Parrulaituri rakennustyömaa työmaa
Sompasaari Sörnäistenniemen Parrulaiturilta kuvattuna 13.10.2016.

Sompasaaren eteläpuolella on vielä Nihti, joka oli myös ennen oma saarensa. Tämä rakennustyö koskee siis vain Sompasaarta ja Nihtiä rakennetaan myöhemmin.

sompasaari-suunnitelma

Sompasaaressa toimi 1900-luvun alussa Ab Sundbergin kalasäilyketehdas, joka myöhemmin siirrettiin Hermanniin. Vakinaisia asukkaita saaressa oli vuosisadan alussa 27; he asuivat puisissa villoissa. Erään kellarin katolla oli koristeena vanha laivan keulakuva muistuttamassa purjelaivojen väistyvästä aikakaudesta. Saaressa oli yleinen sauna, jossa kävivät myös läheisen Nihti-saaren asukkaat.

http://www.hel.fi/static/kv/tontti/sompasaaren-hakumenettely/liite-3.pdf

 

Nihti ja Sompasaari 1963
Vasemmalla Nihti ja takana Sompasaari vuonna 1963. Kuva Helsingin Sanomien jutusta: http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002559852.html

Lue tästä Helsingin Sanomien juttu Sörnäisten saarten historiasta: HS: Työläiset rentoutuivat Sörnäisten saarissa. Yllä oleva lehtikuva tuosta artikkelista.

Sompasaari Kalasatama
Näkymä Sompasaarelta Kalasatamaan 26.6.2016.

Selaa myös muita postauksia aiheesta Sompasaari.

1 Comments Lisää omasi

Jätä kommentti