Capellanaukiolle tulevaa taidetta

Helsingin kaupungin järjestämä Kalasataman avoin taidekilpailu on ratkennut. Yksi kilpailun kohteista oli Capellanaukio, joka sijaitsee Capellan puistotien vieressä Antareksenkadun päässä.

Kampissa näyttelytila Laiturilla on nähtävissä taidekilpailuun osallistuneita teoksia ja kävin tänään siellä jo tutustumassa. Alla lainaukset Laiturin verkkosivuilta ja näppäämäni kännykkäkuvat.

Capellanaukio: Ensimmäisen sija jaettiin Olli Keräsen ja Maija Luutosen Pica Pican ja Pentti Kareojan, Aimo Katajamäen ja Marko Pullin Mustikkanaamion ja 9 supermustikan kesken.

Kalasataman taidekilpailun voittaneet teokset on tarkoitus toteuttaa alueelle vuosien 2016–2023 aikana. Alueen esirakentaminen on käynnissä ja ensimmäisten asuntojen rakentaminen alkaa vuoden 2016 lopussa.

http://laituri.hel.fi/nayttelyt/203

Mustikkanaamio ja 9 supermustikkaa
Kalasataman taidekilpailun voittajat/Capellanaukio: Pentti Kareoja, Aimo Katajamäki ja Marko Pulli: Mustikkanaamio ja 9 supermustikkaa
Kalasataman taidekilpailun voittajat/Capellanaukio: Olli Keränen ja Maija Luutonen: Pica Pica
Kalasataman taidekilpailun voittajat/Capellanaukio: Olli Keränen ja Maija Luutonen: Pica Pica

Hienompia kuvia teoksista löytyy täältä: http://hamphoto.kuvat.fi/kuvat/Kalasataman+taidekilpailu/

Ilmeisesti siis nämä molemmat teokset tulevat Capellanaukiolle sitten, kun se joskus valmistuu 2017 puolella varmaankin. Capellanaukiosta kirjoitetaan katusuunnitelman selostuksessa näin:

Jalkakäytävät ja Capellanaukio päällystetään monivärisellä graniittilaatalla. Capellanaukiolle tehdään harmaasta graniittilaatasta raitoja jäsentämään moniväristä laatoitusta. Capellan aukion eteläpuolelle rakennetaan puinen laituri.

Capellanaukion länsilaitaan istutetaan lehtipuita. Näiden puiden alla oleviin reunatuilla korotettuihin alueisiin istutetaan maanpeitekasveja. Reunatuet ovat harmaata graniittia. Rantarakenteiden porrasalueelle istutetaan lehtipuita nurmialueille.

Sornaistenlaituri_katusuunnitelman_selostus.pdf

capellanaukio
Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston havainnekuva Capellanaukiosta

Havainnekuva tässä pdf-tiedostossa

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s